Saturday, October 23, 2010

Saturday's Treats


Heey Lovelies!
Are you all enjoying your weekend? I used my time to make some cupcakes.
I was inspired by the very charming Jana and her blog 'Petit fournil de Paris'. She creates the nicest and most delightful dishes, you should really give it a look!
Anyways, I made these dark chocolate cupcakes, how do you like them?

Heey ihr Lieben!
Habt ihr alle ein schönes Wochenende? Ich hatte endlich mal ein bisschen Zeit um ein paar Cupcakes zu backen, mit Frosting versteht sich!
Auf die Idee gebracht hat mich die liebe Jana von 'Petit fournil de Paris'.  Sie kocht und backt immer die leckersten Sachen, schaut euch mal ihren Blog an!
Jedenfalls habe ich diese Schoko-Cupcakes gebacken und verziert, wie gefallen sie euch?





They taste amaazing, trust me!
However, as you can see from the recipe, these have a LOT of calories, so watch out. This bunch I made is actually meant as a present, so no worries - I won't eat them all by myself!
If you want to try it, here's the recipe:

Sie schmecken klasse, aber sind richtige Kalorienbomben! Diese sind als Geschenk gedacht, also keine Angst ich ess die nicht alle alleine auf!
Hier das Rezept:


Ingredients:

1/2 cup (50 grams) cocoa powder
1 cup (240 ml) boiling hot water
1 1/3 cups (175 grams) all purpose flour
2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
1/2 cup (113 grams) butter, room temperature
1 cup (200 grams) granulated white sugar
2 large eggs

Chocolate Fudge Frosting:
4 ounces (120 grams) unsweetened chocolate, coarsely chopped
2/3 cup (150 grams)  butter, room temperature
1 1/3 cups (160 grams) confectioners (powdered or icing) sugar, sifted





Zutaten:

50 g Kakao
240ml heißes Wasser
175g Mehl
2 Teelöffel Backpulver
1/2 Teelöffel Salz
113g Butter - Raumtemperatur
200g Zucker
2 Eier

Für die Buttercreme:
120g Bitterschokolade (je höher der Kakaoanteil, je besser der Geschmack!)
150g Butter - Raumtemperatur
160g Puderzucker



1. In a small bowl stir until smooth the boiling hot water and the cocoa powder. Let cool to room temperature.
In another bowl, whisk together the flour, baking powder, and salt. 
1. Kocht das Wasser auf und mixt es mit dem Kakaopulver. Anschließend abkühlen lassen. 
Währenddessen, mixt Mehl, Backpulver und Salz.






2. Beat the butter and sugar until light and fluffy. Add the eggs, one at a time, beating until smooth. 
Add the flour mixture and beat only until incorporated. Then add the cooled cocoa mixture and stir until smooth.

Fill each muffin cup about two-thirds full with batter and bake for about 16-20 minutes or until risen at 190° C, and a toothpick inserted into a cupcake comes out clean. Remove from oven and place on a wire rack to cool. Once the cupcakes have completely cooled, frost with icing.
 

2. Mixt die Butter mit dem Zucker bis die Masse cremig ist. Eier nacheinander hinzugeben und gut mixen. Anschließend die trockenen Zutaten unterrühren. Zuletzt die Kakao-Mixtur hinzufügen und zu einer cremigen Masse rühren. 

Die Muffin Förmchen in der Backform auslegen und zu ca. 2/3 mit Teig füllen. 
Backzeit ist ca. 16-20 Minuten bei 190° C. Zum testen einen Zahnstocker in den Cupcake stechen, wenn er trocken wieder rausgezogen wird, sind sie durch. Danach abkühlen lassen.
Wenn die Cupcakes abgekühlt sind, mit Frosting verzieren.  







3. Frosting
Melt the chocolate in a heatproof bowl placed over a saucepan of simmering water. Remove from heat and let cool to room temperature.
Beat the butter until smooth and creamy with a mixer or handmixer (about 1 minute). Add the sugar and beat until it is light and fluffy (about 2 minutes). Add the chocolate and beat on low speed until incorporated. Increase the speed to medium-high and beat until frosting is smooth and glossy (about 2 -3 minutes).


3. Buttercreme
Die Schokolade im Wasserbad schmelzen lassen. Danach abkühlen lassen. 
Währenddessen die Butter cremig mixen (ca. 1Minute). Den Puderzucker hinzugeben und gut durchmixen (ca. 2 Minuten). Dann die geschmolzene, abgekühlte Schokolade hinunterrühren. 
Dann auf mittlerer Geschwindigkeit durchrühren bis das Frosting glänzt (ca. 2-3 Minuten).
Anschließend Cupcakes verzieren.















3 comments:

  1. AAAAAAH! WIE SCHÖÖÖÖÖÖÖÖÖN! JETZT HAB ICH VOLL BOCK DRAUF!!! SIEHT TOLL AUS!!! *WILL AUCH!!!!* Hauptsache Bosch Handmixer :-P Hoffe es geht dir gut?

    xxx

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  2. damn. das sieht total lecker aus ! yamm yamm.

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